Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Годишната конференция „Ден на Кеймбридж“ отново събра стотици експерти и преподаватели по английски език от цяла България


d:istinkt


Годишната конференция „Ден на Кеймбридж“ отново събра стотици експерти и преподаватели по английски език от цяла България

Осемнайстата конференция „Ден на Кеймбридж“, която се организира от издателство „Клет България“, събра над 400 експерти и преподаватели по английски език от цялата страна. Най-голямото събитие у нас за учители по английски език се провежда за поредна година от издателството в качеството му на изключителен представител на Cambridge University Press & Assessment за България. 

Сред официалните гости на конференцията бяха Евгения Костадинова, директор на дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ на МОН, Пенка Иванова, директор на дирекция „Учебници и училищна документация“ на МОН, Мария Барганова, главен експерт към дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ на МОН, както и Роксан Ене, ръководител бизнес развитие в Британски съвет за България и Румъния.

“Днешното събитие създава конвергенция на иновативни умове, насочени към подобряване на разнообразните подходи за оценяване и обучение на учениците. Всичко това ще доведе до трансформиращо изживяване в класната стая. Животите на хиляди хора ще бъдат повлияни от ролята на учителя по английски език!”, сподели Роксан Ене в приветствието си към аудиторията. 

Уважавани гост-лектори от чужбина споделиха полезни практики и съвети за по-иновативно и ефективно преподаване в ерата на новите технологии.

“С увеличеното използване на изкуствения интелект и ежедневието ни, което става все по-засегнато от глобализацията, учителите могат да помогнат на учениците да се справят с настоящите и бъдещите предизвикателства. Kлючови житейски компетенции на бъдещето са да имаш способността да общуваш добре на английски език, да анализираш критично информацията, да виждаш по-голямата картина. Нека помислим как можем да ги развием в нашите класни стаи.” Това сподели пред своите български колеги Ан Робинсън от Cambridge University Press & Assessment, която е и автор на някои от най-обичаните и познати поредици по английски в цял свят, включително Fun Skills, Fun for Starters, Movers and Flyers и Exam Booster for Advanced.

По традиция, освен вдъхновяващите сесии и презентации по време на събитието, се проведе и тържествената церемония по награждаване на победителите в националния кръг на тазгодишното издание на Kangaroo Global Linguistics. 18 талантливи български деца и техните учители получиха награди след участието си в националния кръг на най-голямото в света състезание по английски език. Бяха наградени и победителите в Художествено-музикалното състезание, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, които приветстваха гостите с впечатляващи музикални изпълнения.  

“За 18-а поредна година организираме “Кеймбридж ден”, но всеки път както аз, така и целият екип много се вълнуваме от това събитие, защото успяхме да го превърнем в най-голямата конференция за вас - преподавателите по английски език. За поредна година виждам всички вас, стотици български учители, които давате всичко от себе си за качественото образование на нашите деца. Конференции като тази са емоция, за която съм благодарен, че можем да споделим заедно.“, каза Владимир Колев, управител на издателство „Клет България“ в приветствието си към гостите на събитието.

Обратно към всички новини от агенциите