Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Благодарим ти, Юрген: Carlsberg и Erdinger представят лимитирана серия бира в чест на легендарния треньор на Liverpool FC


United Partners


Благодарим ти, Юрген: Carlsberg и Erdinger представят лимитирана серия бира в чест на легендарния треньор на Liverpool FC
  • 491 бутилки Believers Brew, по една за всеки мач, в който Юрген Клоп води Liverpool FC, ще бъдат продадени на благотворителен търг, в който могат да участват и българските футболни фенове
  • Търгът започва на 16 май в платформата на Graham Budd Auctions като ВСИЧКИ приходи ще бъдат дарени на Фондацията на ФК Ливърпул
  • Специалната бира е в бутилки от 750 ml, създадени поравно от характерните съставки на всяка от двете бири – Carlsberg ERDINGER Weissbräu – нещо, което рядко се среща в бирената индустрия.

 

За да отбележи напускането на легендарния мениджър на ФК Ливърпул Юрген Клоп, Carlsberg се обедини с ERDINGER Weissbräu, за да създаде лимитирана серия специална бира – по една бутилка за всеки официален мач, в който той е ръководил червените.

 

Общо 491 бутилки Believers Brew от 750 ml ще бъдат продадени чрез търг в платформата на Graham Budd Auctions, стартирайки от 16 май, като всички приходи ще бъдат дарени на Фондацията на ФК Ливърпул, официалната благотворителна организация на клуба, която подпомага хора в неравностойно положение във Великобритания и по света.

 

Деветте сезона на Клоп в клуба са пълни със забележителни постижения на терена, с трофеи във Висшата лига, Купата на ФА, Шампионската лига на UEFA, Световното клубно първенство на FIFA, Купата на лигата и други, както и клубния рекорд за най-дълга серия без загуба в мачове от Висшата лига (44). „Нормалният“, както често е наричан Клоп, също получи множество лични отличия, включително Мениджър на сезона във Висшата лига и Световен треньор на годината на FIFA два пъти.

 

Всяка бутилка от специалните 491 ще бъде посветена на конкретен официален мач, в който той е водил клуба. Някои от най-емблематичните бутилки включват:

 

Бутилка 206

ФК Ливърпул 4-0 ФК Барселона

UEFA Шампионска лига, 7 май 2019 г., Анфийлд, Ливърпул

 

Бутилка 208

ФК Ливърпул 2-0 ФК Тотнъм Хотспър

UEFA Шампионска лига, 1 юни 2019 г., стадион Метрополитано, Мадрид

 

Бутилка 264

ФК Ливърпул 5-3 ФК Челси

Английска Висша лига, 22 юли 2020 г., Анфийлд, Ливърпул

 

Carlsberg е горд партньор на ФК Ливърпул повече от 30 години, а Юрген Клоп е посланик на ERDINGER Weissbräu от 2019 г., което прави партньорството между двете бирени марки рядко срещано в индустрията на напитките. Това партньорство е свидетелство за уважението, което проявяват към Клоп привържениците не само на ФК Ливърпул, но и всички фенове на футбола.

 

Името Believers Brew е вдъхновено от първата пресконференция на Клоп, на която мениджърът обеща да превърне „съмняващите се във вярващи“ - обещание, което той несъмнено изпълни. Бирата съчетава характерни съставки от двете бирени марки в равно съотношение - 50% пшеничен малц, подпис на ERDINGER, 50% пилзнер малц, подпис на Carlsberg, пивоварни дрожди от двете бири в двустепенния процес на варене, както и уникален червен ечемик.

 

Луис Бач, директор „Глобални спонсорства“ в Carlsberg, каза: „В Carlsberg никога не сме сами. Подкрепяме нашите партньори и сме изключително горди от над 30-годишното ни партньорство с ФК Ливърпул. Любопитството е наша основна ценност, а футболът е може би  един от най-любопитните спортове в света - прогресът и непрестанното подобрение са постоянна цел както в пивоварството ни, така и в този спорт. Беше удоволствие да съм свидетл на пътя на Юрген във ФК Ливърпул през последните девет сезона. Какъв по-добър начин да отпразнуваме такава икона на клуба от това да създадем нещо наистина уникално, като си сътрудничим с ERDINGER Weissbräu и съберем средства за невероятна кауза в процеса.“

 

Д-р Стефан Крайш, председател на управителния съвет на ERDINGER Weissbräu каза: „ERDINGER Weissbräu и Юрген си партнират отлично в продължение на вече четири години. Със своята страст, перфекционизъм и начина, по който се наслаждава на живота, той е перфектното лице за нашата марка. Юрген е модел за подражание както в Ливърпул, така и по света за това какво може да се постигне като отбор. Именно затова е страхотно, че можем да почетем неговите велики постижения по много специален начин в сътрудничество с Carlsberg. Със споделена страст към пивоварството, създадохме бира, която ще донесе радост на много хора. Както на тези, които ще си купят бутилка от търга, така и за всички онези, които са подкрепени от фантастичната работа на Фондацията на ФК Ливърпул.”

 

Търгът ще започне на 16 май в платформата на Graham Budd Auctions. Началната цена за всяка бутилка е определена на £5. Всички търгове ще приключат на 30 май 2024 г.

 

 

The Believers Brew

  • Алкохолно съдържание: 8%
  • Вкус: Уникална червена бира, която съчетава най-доброто от датските и немските пивоварни традиции. Пшеничният малц носи мекота във вкуса на бирата, а червеният ечемик ѝ придава свежи нотки на маракуя. 
  • Състав: 50% ERDINGER пшеничен малц; 50% Carlsberg пилзнер малц, червен ечемик

 

 

За Карлсберг Груп:

Създадена през 1847 г. от пивоваря J.C. Jacobsen, Карлсберг Груп е една от водещите пивоварни групи в света, с атрактивно портфолио от марки бира и други напитки. С над 30 000 служители и с присъствие на повече от 125 пазара, Групата има за цел да произвежда пиво за по-добро днес и утре. Правенето на бизнес отговорно и устойчиво подкрепя тази цел – и стимулира усилията за предоставяне на стойност за акционерите и обществото. За допълнителна информация посетете carlsberggroup.com

 

За ERDINGER Weissbräu: 

ERDINGER Weissbräu е най-голямата немска семейна пивоварна за пшенична бира, създадена през 1886 г. в град Ердинг, Бавария, в покрайнините на Мюнхен. Частната пивоварна е и домът на автентичния баварски лагер от ERDINGER Brauhaus. Повече от 135 години изключителното качество на бирите ERDINGER се корени в страстта към баварското пивоварство и бирите винаги са се произвеждали единствено в град Ердинг. Всяка бутилка бира се произвежда в съответствие с най-строгите стандарти за качество, преди да бъде доставена до крайната си дестинация в над 100 държави по света. За повече информация посетете int.erdinger.de. 

Обратно към всички новини от агенциите