Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

“Културата и изкуството като част от образованието на децата” е темата на Е-академия през май


d:istinkt


“Културата и изкуството като част от образованието на децата” е темата на Е-академия през май

Чаровната българска актриса, позната от екрана и сцената - Луиза Григорова-Макариев, ще се включи в онлайн инициативата Е-академия, организирана от издателство “Клет България”. Събитието ще се проведе на 15 май (сряда), а темата, която ще разгледа е именно: Културата и изкуството като част от образованието на децата. Тя ще даде отговор на въпроси, свързани с възпитанието на вкус и отношение към киното и всички сценични изкуства в младежите, как можем да ги насърчим да развиват своите творчески заложби. Всеки желаещ да се включи в интересния разговор, може да заяви своето безплатно участие тук.

“Възпитаването на децата в култура и изкуство трябва да започне от най-ранна детска възраст. То е неизменна част от изграждането на ценностна им система, от изграждането им като хора. Има прекрасни детски постановки и концерти, които са подходящи дори за невръстни бебета.”, коментира Луиза Григорова-Макариев. 

През тийнейджърските си години Луиза започва да се занимава професионално с моделство. Кандидатства в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, където завършва със специалност “Актьорство за драматичен театър” в класа на  проф. Пламен Марков. Участва в множество театрални постановки, сериали и филми с главни роли. Номиниране е за ,,ИКАР” през 2016 г. за водеща женска роля - на Евридика в ,,Еврисика в подземния свят”. Актрисата играе в редица български филми и сериали като “Корпус за бързо реагиране 2”, “Диви и щастливи”, “Стъклен дом”, “С река на сърцето” и други. Участва от самото начало на проекта “Поетите”, в който заедно с други свои колеги представят едни от най-хубавите български стихове. 

Онлайн инициативата Е-академия цели да среща българските учители и директори с известни личности, специалисти и лидери на мнение, които да предадат своя опит и гледна точка по актуални теми и такива, свързани с личностното развитие. Форматът ги обогатява както професионално, така и емоционално. Инициативата се провежда от 2020 година, като до момента се е състояла 27 пъти като сред най-вдъхновяващите гости са Теодора Духовникова, Мадлен Алгафари и Десислава Стоянова.

Обратно към всички новини от агенциите