Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кариерно развитие и нови възможности в "Ден на кариерата" и участието на над 10+ частни образователни институции, членове на БАЧУ


KNOW YOUR BRAND


Кариерно развитие и нови възможности в "Ден на кариерата" и участието на над 10+ частни образователни институции, членове на БАЧУ

В съвременния свят се откриват безброй възможности за онези, които са готови да ги изследват. Технологичният напредък, глобализацията и променящите се образователни модели създават неограничен потенциал за кариерно развитие. 

Растежът е процес, чрез който постоянно се развиваме и усъвършенстваме. Той е неизменна част от човешкия живот и оформя както нашата личност, така и нашия професионален път. От друга страна, кариерното развитие е динамичен процес, който изисква стратегическо планиране и ангажираност. От основна важност е да определим ясни цели за нашата кариера и да разработим пътя за тяхното постигане. Професионалното развитие включва както придобиване на нови умения и квалификации, така и установяване на силни професионални връзки.

За първа година, Факултетът по науки за образованието и изкуствата - СУ "Св. Климент Охридски" бе домакин на кариерно издание от поредица предстоящи инициативи и събития, "Ден на кариерата".

Студенти, участници и посетители имаха възможността да се потопят в интензивна атмосфера, заредена с положителен дух и възможности за кариерно развитие. По време на събитието, студентите от Факултета разговаряха лично с представители на множество частни образователни организации, които предлагат разнообразни кариерни възможности. Част от тях представиха и кратки презентации, с които показаха дейността си в детайли. 

Активно участие в мероприятието взе и Българската асоциация на частните училища (БАЧУ). Асоциацията обединява над 78 частни  детски градини, частни училища и професионални колежи. Учредена е на 02 октомври 1997 г. и е единствената работеща браншова организация на частните образователни институции в средното образование в България. 

Основната мисия на БАЧУ е да подпомага успешното и устойчиво развитие  на частното образование в България и утвърждаването на обществения му авторитет.

Част от членовете на БАЧУ, които взеха участие в днешното събитие, са: Образователен център "Британика", Частна детска градина "Kidsville", Britannica Park School, ЧОУ "Светлина", ЧОУ "Джани Родари", Частна детска градина “Тути”, Частно средно училище "Рьорих", ЧСУ „Цар Симеон Велики“, Частна детска градина “Слънчев ангел”, други.

Подобен тип събития играят ключова роля в построяването на мост между образованието и практиката, като същевременно подсилват връзката между академичната среда и бизнеса.

И не на последно място, важно е да се подчертае, че кариерното развитие не е статичен процес, а динамичен и постоянен стремеж към постижения и усъвършенстване.
 

Обратно към всички новини от агенциите