Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Българско обучение на световно ниво - Частно средно училище "Рьорих" обявява прием на нови ученици за учебната 2024-2025 г.


KNOW YOUR BRAND


Българско обучение на световно ниво - Частно средно училище "Рьорих" обявява прием на нови ученици за учебната 2024-2025 г.

"Образованието е най-голямото богатство, което можем да придобием."

Е. Р. Мърсър

Светът на образованието е там, където децата изграждат своята личност, характер, индивидуалност и отговорност. Там, където се учат не само на слово, но и на знание, социални умения, критично и аналитично мислене, работа в екип и световна свързаност.

С изпреварващите времето технологични открития, образованието също трябва да се адаптира към различни глобални предизвикателства. Мултикултурният аспект става все по-важен компонент, който подготвя учениците за разнообразните културни и социални контексти. Глобализацията променя начина, по който виждаме света и изисква от образователните системи да се приспособят към тези нови реалности.

В разговор за бъдещето и настоящето се срещаме с Иновативно училище “Рьорих”, което търси личността на децата и открива тяхната индивидуална същност чрез изкуство, творчество, музика, изящни и приложни изкуства, личностното развитие и гражданското образование, класическа сугестопедия, езикова компетентност, STEM обучение, учене извън класната стая и много други.

Частно средно училище “Рьорих” е  динамична общност от деца и ученици, учители, родители и радетели за образование. Заедно създават богата и вдъхновяваща среда за учене, преживяване, самопознание и развитие в синхрон със законите на природата и човешките ценности.

Мотивацията е синоним на неограничените възможности за растеж и блестящите постижения на учениците на училището. Увереността и успехът растат заедно с радостта от общуването и удовлетворението от споделянето на тази визия с все повече хора. За тях най-ценно е ученето чрез участие в реалния живот, а опознаването на света върви ръка за ръка с опознаването на самия себе си. Учебното съдържание изучават и интерпретират чрез свързване на богатство от културно-исторически, логически и емоционални нишки, а най-голямото им предимство сред останалите е уникалната учебна среда, която е истинска, неподправена, жива и зареждаща, красива, подбуждаща към креативност, сътрудничество, отговорност и естетика.

През новата учебна година 2024-2025 г. Частно средно училище “Рьорих” обявява прием на нови ученици, които с желание и хъс за развитие да се присъединят към образователното семейство и общност на училището.

Повече за кампанията може да откриете в официалния сайт или специално създадената регистрационна форма.

Там можете да намерите актуализирана информация за таксите за обучение и допълнителни детайли.

Чрез своите възгледи, ценности и организация, училището постоянно актуализира и усъвършенства училищната култура и я превръща в жив пример за живеене в сътрудничество, зачитане на индивидуалността и ангажираност с идеите и целите на общността.

Те не разглеждат предметите като важни и маловажни, а се стремят да видят знанието като цялост, която увлича чрез своите вътрешни връзки, логика, функционалност и красота. Залагат повече на въпросите, отколкото на верните отговори, развиват сътрудничеството повече, отколкото конкуренцията.

Регистрирани иновации към момента:

● Класическа сугестопедия в начална училищна степен 2017/През 2021г. завършва 4-годишен период на апробация, пълноценна част от училищната практика/;

● Учене извън класната стая 2017 /завършен 3-годишен период на апробация, пълноценна част от училищната практика/;

●  Петте елемента 2019 /текуща апробация/ – въвежда модел на интегриране между нов учебен план, програма за гражданско и личностно развитие, учене извън класната стая, глобализирано съдържание и широкообхватно оценяване.

● Гъвкави форми на обучение 2020 /задействана от октомври 2020/ – предвижда седмично разписание с комбинация на модели на обучение – присъствено в училище, на открито и до 20% от учебните занятия от разстояние в електронна среда.

 

Обратно към всички новини от агенциите