Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Веселин Георгиев, Binance: Спад на киберпрестъпността и незаконните крипто трансакции през 2023 г.


pr2 ltd.


Веселин Георгиев, Binance: Спад на киберпрестъпността и незаконните крипто трансакции през 2023 г.

София, 28 февруари, 2024 – Спад на крипто престъпленията и незаконните крипто трансакзии от 0,43% на 0,34% през 2023 г. –  това сподели представител на Binance, позовавайки се на данни от Chainalysis. През изминалата година парите, свързани с престъпна дейност, преминали през крипто намаляват.  На първо място, спадът на незаконните обеми и на дела на трансакциите е резултат от това, че криптоиндустрията като цяло увеличи съвместните си усилия за сигурност, усъвършенства защитата си и затегна сътрудничеството си с правоприлагащите органи.

Според доклада на Chainalysis през 2023 г. делът на незаконните трансакции в общия обем на крипто трансакциите е намалял значително. В това число са включени активи, придобити посредством хакерски атаки срещу криптовалути, както и средства, изпратени до портфейли, които анализаторите са определили като незаконни – такива, свързани с групи за откуп, даркнет пазари и онлайн търговци на законово забранени за търгуване субстанции; адреси, свързани с финансиране на терористични организации и санкционирани субекти и юрисдикции, и други. 

,,През изминалата година насочихме фокуса си към активна борба с киберпрестъпността, като днес крипто определено е по-неприветливо място за кибер престъпниците и те избират все по-незащитени канали за измамите си. Всеки такъв опит, който регистрираме у нас, бива изпратен към правоприлагащите органи, с което значително редуцираме последващи опити за атаки.", коментира Веселин Георгиев, Country Manager на Binance за България. 

Общата стойност на цифровите активи, получени от незаконни адреси, също бележи значителен спад между 2022 и 2023 г. - от 39,6 млрд. долара на 24,2 млрд. долара. За сравнение, общият размер на незаконните средства, които са преминали през световната финансова система през миналата година, възлиза на 3,1 трилиона долара, според оценките в доклад на NASDAQ за глобалната финансова престъпност.

Binance е сред лидерите в индустрията, които работят активно в посока изграждането на стабилна и всеобхватна програма за съответствие. Компанията е засилила своите инвестиции в сигурността и мониторинга, и разполага с едни от най-добрите екипи за сигурност в света на финансите. Това е възможно и благодарение на автоматизираните инструменти на базата на изкуствен интелект за on-chain и of-chain мониторинг в реално време, които е интегрирала в процесите си. 

В резултат на активната си работа в посока осигуряване на по-голяма потребителска сигурност и прозрачност, от компанията отчитат значителен ръст на нови потребители – в рамките на 30%. С това общият им брой към края на 2023 г. възлиза на 170 млн. клиенти на платформата, които търгуват с разнообразни цифрови активи. От Binance отчитат и сериозен ръст при обработените от правоприлагащи органи искания. През 2022 г. компанията засили своята глобална програма по правоприлагане – за предотвратяване на кибер и финансовите престъпления, с което към днешна дата успешно са обработени 58 000 искания, в сравнение с 2020 г., когато общият им брой възлиза на 5 400. 

,,Нашата стратегия в България от Ден 1 винаги е била хиперлокализацията. Със сигурност няма друга глобална крипто компания, която да стои толкова близо до потребителите си в България. Днес всички наши основни продукти са локализирани – в това число над 350 статии в Binance Academy, достъпни на родния ни език, което я прави най-големият безплатен образователен ресурс за крипто и блокчейн у нас. В допълнение блогът на Binance съдържа стотици статии като добавяме нови всяка седмица. През 2023-та година проведохме 10 събития, на които се срещнахме с наши потребители от цялата страна. Да бъдем близо до страхотната българска крипто общност остава нашият приоритет през тази година", добави Веселин Георгиев.

Основна цел на Binance през 2024 г. у нас и в световен мащаб ще бъде увеличаването свободата на парите за всеки потребител, както и подобряването на достъпа до Web3 и крипто. 

 

# # #

За Binance

Binance е водеща глобална блокчейн екосистема и най-голямата борса за цифрови активи. Спечелила доверието на милиони по целия свят, платформата Binance е посветена на увеличаването свободата на парите за потребителите и предлага широка гама от крипто продукти. За повече информация посетете: https://www.binance.com

Обратно към всички новини от агенциите