Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Purina дари над 3 100 кг храна на приюти за бездомните животни в България


Paragraph 42


Purina дари над 3 100 кг храна на приюти за бездомните животни в България

179 служители се включват в инициативата „Усилието от нас – наградата за тях“ в подкрепа на Animal Rescue и Фондация „Фрея“

 

Purina България, част от групата на Nestlé, дари над 3 100 кг храна на Animal Rescue и Фондация „Фрея“, които осигуряват дом на изоставени котки и кучета. 179 служители взимат участие в инициативата „Усилието от нас – наградата за тях“, която се проведе за втора поредна година. Кампанията цели повишаване на осведомеността за каузата, като ангажира и екипите с нея. За всеки изминати 10 000 крачки, Purina дарява 1 кг храна на животни в нужда. Тя се провежда във филиалите на компанията в цяла Югоизточна Европа. Заедно, международните екипи съдействат за дарението на общо 15,7 тона кучешка и котешка храна през месец май 2024 г.

 

„Нашата мисия е да свързваме хората с домашните любимци, като съдействаме за по-безопасна среда на животните и по-качествена храна, която те приемат. Работим в посока стимулиране на иновациите, за да подобряваме живота и здравето им. С поредното издание на „Усилието от нас – наградата за тях“ целим да дадем добър пример не само като част от Purina, но и като служители на Nestlé, като споделяме ентусиазма и ангажираността си със значими каузи, в името на по-добро утре, за всички. Заедно, екипите ни в България осигуряват над 8000 купички с храна за домашни любимци в нужда, а в региона – общо 70 000“, каза Ивелина Василева, Мениджър Бизнес Развитие в Purina България. 

 

„За решаването на всеки проблем, за преодоляването на всяка криза, най-голямата спънка е споделеното мислене в обществото, че е необходима външна намеса, че самият ти няма как да съдействаш за позитивна промяна. Вече над 14 години ние успяваме да помагаме на кучета и котки в беда единствено благодарение на хора, които, също като нас, са си казали „Аз ще направя нещо. Тук и сега“. Благодарни сме не само на Purina, но и на всеки човек от екипа им, избрал да бъде този „някой“, правещ нещо – стъпка по стъпка, куче по куче“, допълни Надя Станчева, eдин от създателите на Animal Rescue Sofia.

 

Инициативата „Усилието от нас – наградата за тях“ стартира като част от кампанията Step It Up Challenge. Тя дава гласност на необходимостта от подкрепа за изоставените животни, като ангажира вниманието на служителите на Purina и Nestlé и ги стимулира да водят по-здравословен начин на живот. От самото начало, тя се радва на широка подкрепа сред екипите, които съдействат за даряването на значително количество храна за изоставените животни – в България и региона. 

 

Purina и Nestlé активно подкрепят социално отговорни инициативи в различни направления. Те припознават и утвърждават грижата и подкрепата за любимците и, чрез сътрудничество с местни приюти за животни, се стремят да подобряват качеството на живота им в дългосрочен план. 

Обратно към всички новини от агенциите