Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Японски дизайни, природни детайли и смели цветове


Paragraph 42


Японски дизайни, природни детайли и смели цветове

ИКЕА представя пролетно-летните колекции SÖTRÖNN, FRÖDD и BRÖGGAN

За да отпразнува все по-дългите и слънчеви дни и за да насърчи вечерите на открито, ИКЕА предлага решения за двора и балкона с колекциите SÖTRÖNN, FRÖDD и BRÖGGAN. Шведската компания е добре известна със сезонните си колекции и вече настъпилата пролет е най-подходящият момент да насочим внимание към тях. От меки възглавници, стилни чаши и красиви одеяла до цветни покривки и платнени чанти, колекциите предлагат широка гама от продукти в отличаващи се един от друг стилове. 

Японски стил и модернизъм в едно

SÖTRÖNN е завладяваща колекция, съдържаща текстил и домашен декор. Разработени в сътрудничество с известната японска дизайнерка и художничка Хироко Такахаши, артикулите от колекцията съчетават опита на ИКЕА в областта на домашното обзавеждане с дръзките дизайни на Такахаши. Резултатът е интересна смесица от традиционна японска артистичност и съвременна култура. Колекцията се състои от 17 продукта и се отличава с експресивен дизайн на моделите. Керамичният съд за свещи е с релефни шарки, а калъфките за възглавница са с ярки розови и червени нюанси, които биха придали индивидуалност на всеки диван или кресло, а защо не и на стола на балкона. 

Занаятчийските техники играят важна роля в работата на Хироко Такахаши, която черпи вдъхновение от динамичния градски пейзаж на Токио и богатото културно наследство на Япония: "В работата си като дизайнер искам да съчетая традиционната японска изработка с модерните течения. Дизайните, които разработих за колекцията SÖTRÖNN, са семпли, но в смели цветове и силни графични изражения." споделя дизайнерката.  

Продуктите от колекцията вижте на: https://www.ikea.bg/brand/sotronn/ 

FRÖDD - колекция, създадена от опитни занаятчии

Ако сте почитатели на хармоничните палитри и земните тонове, съчетани с естетически издържани дизайни, колекцията FRÖDD е правилният избор за вашия дом. Тя е създадена в сътрудничество със занаятчии от социални предприятия по целия свят и цели да създаде работни места за най-нуждаещите се, както и възможност за проектиране на нови уникални по рода си продукти. Занаятчиите черпят идеи от най-съкровените детайли и шарки на природата. Всички артикули са изцяло ръчно изработени   от хора в социални предприятия в Спун, Индия и Дои Тунг, Северен Тайланд. 

Освен декоративни идеи, колекцията предлага и практични такива. Одеялото с класическа визия и игриви ресни в късите краища може да бъде верен помощник в по-прохладните летни вечери. Меката подова възглавница се преобразява от табуретка в допълнителна поставка за вещи. Щрихите по нея също наподобяват пръстените на дърво, които идеално се допълват и с естествения състав на външната и част. 

Колекцията FRÖDD носи спокойствие и стил, благодарение на минималистичния си дизайн, а шарките добавят природен щрих дори в затворените пространства. Можете да я откриете на: FRODD | IKEA България

Ярки цветове и практични форми  

Ако търсите още някой цветен детайл, който да допринесе за слънчевото ви настроение,  то на помощ идва колекцията BRÖGGAN, заредената с позитивно и цветно настроение. С нея ИКЕА определено дава възможност на ретро дизайна да изгрее, а завръщането на геометрични шарки върху удобни материи, подходящи за използване и на открито, е повече от добра комбинация. Цялостната цветова гама на тази колекция подчертава нюансите на зеленото и слънчевото жълто, които са идеално ориентирани към живота на открито и забавленията. 

Колекцията BRÖGGAN е лесна и удобна за съчетаване, като едновременно с това отваря и придава характер на всяко едно пространство. В почти всички 24 продукта лесно могат да се откроят смели цветове, вдъхновени досущ от тези, които можем да срещнем на разходка сред природата. Цветните покривки и салфетки бързо вдъхват нов живот на любимата ви маса на терасата. В гамата BRÖGGAN са включени и подходящи чаши, чинии и многоцветен поднос, който да завърши визията. 

Можете да използвате дъската за рязане и като поднос за сервиране на храна, като сирене или студени хапки. Килимите на BRÖGGAN улесняват внасянето на цвят на терасата или пък в задния двор и не е нужно да се притеснявате, че ще ги оставите навън. Направени са така, че да издържат на атмосферните условия, независимо дали вали дъжд или грее слънце. 

В случай че това не е достатъчно да ви изкуши да излезете навън тази пролет, ИКЕА се е погрижила да включи и удобни одеяла, които можете да носите в тематично шарена чанта, подходящи за пикник в парка. 

Колекцията можете да намерите тук: BROGGAN | IKEA България 

 

За ИКЕА

ИКЕА предлага добре проектирано, функционално и достъпно, висококачествено обзавеждане на дома, произведено с грижа за хората и околната среда. Има няколко компании с различни собственици, работещи под марката ИКЕА, всички споделящи една и съща визия: да се създаде по-добро всекидневие за много хора. ИКЕА е основана в Швеция през 1943 година.

За Housemarket

ИКЕА влиза на българския пазар през 2011 г. чрез българското дружество на компанията Housemarket S.A, част от Fourlis Group, която по силата на франчайз договор държи правата за търговска дейност под марката ИКЕА на териториите на Гърция и Кипър.

Относно франчайз системата на ИКЕА

Ритейл бизнесът на IKEA се управлява чрез франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да предлагат и продават продуктовата гама на ИКЕА в рамките на определени географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е собственик на концепцията ИКЕА и световен франчайзодател, който също така възлага на различни ИКЕА компании да разработват и предлагат продуктовата гама, както и да доставят комуникационни решения. Днес 12 различни групи компании имат право да притежават и управляват канали за продажба на ИКЕА съгласно франчайз споразумения с Inter IKEA Systems B.V.

Относно Inter IKEA Group

Inter IKEA Group включва Inter IKEA Systems B.V., IKEA of Sweden AB, IKEA Supply AG и IKEA Industry AB. Inter IKEA Holding B.V. е холдинговата компания на Inter IKEA Group.

Следете всичко около ИКЕА тук: Website, Facebook, YouTube и Instagram 

Обратно към всички новини от агенциите