Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

MET Group и ToRa стартират разработване на съвместен проект за съхранение на слънчева енергия в Саксония


Paragraph 42


MET Group и ToRa стартират разработване на съвместен проект за съхранение на слънчева енергия в Саксония

MET Group придоби 100% дял в немска проектна компания, част от ToRa GmbH. Проектът има за цел да разработи фотоволтаична централа с очакван капацитет от 62 MWp, съвместно с батерийна система за съхранение на енергия с капацитет от 60 MW/240 MWh в Саксония, Германия.

Компанията-търговец – ToRa GmbH развива редица проекти в областта на слънчева и вятърна енергия. Тя има богат опит в разработването и последващата експлоатация на фотоволтаични и вятърни активи в Германия. ToRa GmbH и MET Group ще си сътрудничат в хода на цялостното развитие на проекта. 

„ToRa GmbH е най-подходящият партньор на MET Group в Германия, тъй като разполага с голяма мрежа и богато портфолио от вече разработени проекти с мощност от над 2,3 GW. Немският пазар предоставя отлична възможност за MET и затова ще се радваме да утвърдим своите позиции в областта на вятърна и слънчева енергия“, сподели Кристиан Хюрлиман, главен изпълнителен директор „Възобновяеми енергийни източници“ в MET Group.

Като част от работата по съвместния проект, в края на миналата 2023 г. MET Group осигури терен в Грос Дюбен, Германия. Той притежава потенциал и за разработване на допълнителни проекти за възобновяеми енергийни източници в района на Лаузиц. 

„Проектът е уникален за немския пазар, тъй като включва генерираща мощност от ВЕИ, свързана към мрежата, в съчетание с батерийна система за съхранение. В допълнение, проектът има значителен потенциал за разширяване. Община Грос Дюбен и собствениците на земя на местно ниво подкрепят проекта и имат доверие на МЕТ, като техен партньор“, каза Томке Хайнен, главен изпълнителен директор на ToRa GmbH.

 

За MET Group:

MET Group е интегрирана европейска енергийна компания със седалище в Швейцария, с дейности и активи на пазарите на природен газ и електроенергия. MET присъства в 15 държави чрез дъщерни дружества, на 30 национални пазара на газ и в 22 международни търговски центъра. Компанията има богат опит в управлението на зелени (възобновяеми) и гъвкави (конвенционални) енергийни активи, като по този начин осигурява възможно най-голяма подкрепа за енергийния преход. През 2023 г. консолидираните приходи от продажби на MET Group възлизат на 24,5 млрд. евро, като общият търгуван обем природен газ възлиза на 88 млрд. куб. м, а общият търгуван обем на електроенергията е 68 TWh.

 

 

ToRa GmbH

ToRa GmbH е компания за услуги, която оперира в областта на фотоволтаичната и вятърната енергия, със седалище в Леер, Германия. Тя осигурява устойчиво производство на енергия и проектира, планира и изгражда фотоволтаични и вятърни енергийни системи в Европа, с фокус върху немския пазар. Служителите на ToRa GmbH са с над 20 години опит в областта на възобновяемата енергия. Дейността на компанията включва оценка, планиране на проекти, изпълнение и продажба на проекти за фотоволтаична, вятърна енергия и хибридни системи.

Обратно към всички новини от агенциите