Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Най-добрият икономичен шофьор в DISCORDIA за 2024 г. е Иван Гюлев


M3 Communications Group, Inc.


Най-добрият икономичен шофьор в DISCORDIA за 2024 г. е Иван Гюлев

Той спечели тазгодишното издание на надпреварата за икономично шофиране DISCORDIA Top Driver Cup 2024

За осма поредна година се проведе най-мащабното състезание за икономично шофиране на тежкотоварни автомобили в DISCORDIA – Top Driver Cup 2024. Ежегодната надпревара се организира от лидерa в транспортно-логистичния сектор в България и една от водещите компании в Европа, в която работят 2000 международни водачи. След изключително оспорван финал между тримата най-икономични участници в своите релации: „Титуляри“, „Сменници“ и „Вътрешно“, шампион стана Иван Гюлев с едва 300 мл по-малък разход от втория в класирането. Той постигна най-нисък разход на гориво през двата месеца на оспорвано съревнование от 1 май до 30 юни 2024 г. в категория „Титуляри“. Тази година DISCORDIA  отдава признание и на дамите-професионални водачи и отличи със специалната награда „Най-добра дама водач на Discordia“ Айтен Куртева, която успя да постигне най-голяма икономия на гориво за същия период.

Финалът на състезанието DISCORDIA Top Driver Cup 2024 се проведе на живо в четвъртък, 11 юли, като стартът бе даден на Shell Казичене. Финалистите преминаха 35-километрово трасе, включващо градско, извънградско, магистрала и участъци с променлива денивелация. За да е още по-трудно за състезателите, те трябваше да се вместят във времето от 40 минути за преминаване на маршрута – в реална пътна обстановка, с една и съща композиция, натоварена с 21 тона. Чрез жребий беше определен и състезателният камион от флотилията на DISCORDIA – DAF XF430, както и редът на стартиране на финалистите. На второ място, само на милилитри разход на гориво след победителя Иван Гюлев, се класира шампионът от релация „Вътрешно“ Станислав Енчев. Трети остана Николай Танев, който постигна най-нисък разход  в категория „Сменници“.

Състезанието DISCORDIA Top Driver Cup 2024 е част от дългогодишната социално-отговорна политика на компанията, насочена към опазване на околната среда и мотивиране на отговорното поведение на пътя на професионалните шофьори. Инициативата има за цел да отличи най-добрите професионални водачи, когато става дума за икономично шофиране и постигане на нулев въглероден отпечатък.

„Много съм щастлив и горд, че Иван спечели състезанието тази година. Видях потенциала му на много по-ранен етап и при разговори с него съм му споделял, че браншът има нужда от подобни професионалисти. Иван е преди всичко отговорен човек, който си поставя много ясни цели и ги следва неотлъчно до удовлетворителен резултат. Това, че е спокоен, го прави добър събеседник в развитието на хора без опит, които на първо време ще им е необходимо спокойствие, за да учат и практикуват тази тежка професия“, сподели Любомир Стойчев, драйвър мениджър на Иван.

Началото на състезанието DISCORDIA Top Driver Cup 2024 бе дадено на 1 май и първият му кръг завърши на 30 юни. Всички шофьори на DISCORDIA се състезаваха в общо 6 категории – за най-голям пробег в релации „Вътрешно“, „Титуляри“ и „Сменници“ и за най-нисък разход в същите релации. На финал отидоха тримата победители от категория „Икономия на гориво“, които постигнаха изумителни резултати за двата месеца.

Всички финалисти получиха уникална купа, изработена специално за състезанието DISCORDIA Top Driver Cup 2024, и ваучер на стойност 500 лв. за покупка на фирмени продукти от марката камиони, които в момента управляват. 

Гордост за DISCORDIA е фактът, че класиралите се на първо и второ място на финала са ученици на компанията и са започнали професионалния си път именно от DISCORDIA. Шампионът Иван Гюлев от тази година вече е и ментор в Академията за водачи на компанията, като обучава новопостъпилите шофьори без опит.

Обратно към всички новини от агенциите