Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кои вкусове победиха на Европейското първенство по футбол?


United Partners


Кои вкусове победиха на Европейското първенство по футбол?

Takeaway.com анализира поръчките на българските фенове по време на тазгодишния турнир

Компанията Takeaway.com, част от Just Eat Takeaway.com, глобален лидер в сектора за доставка на храна, разкри какви са най-поръчваните храни от българските фенове по време на Европейското първенство по футбол. Takeaway.com гради моста между вълнението от храната и радостното изживяване в деня на мача вече 4 години и ще продължава и в следващите няколко.

Въпреки триумфа на Испания на терена, то феновете в България заложиха на разнообразен микс от местна и чуждестранна кухня, за да съпреживеят подобаващо емоциите от първенството. Чийзбургерите и пилешките бургери оглавиха класацията на най-поръчваните ястия, следвани от подходящия за горещините таратор.
 
Поръчка за шампиони
Сред най-скъпите мачове, отразени от Takeaway.com, са тези на Португалия срещу Франция, както и Испания срещу Германия на 5 юли, при които любител на футбола и храната е поръчал храна на стойност 540 лв. от KFC. След него се нарежда поръчка за 533 лв. по време на мачовете Хърватия – Италия и Албания - Испания, в която италианската храна е взела превес с поръчката на 20 различни вида пици. А пък средната стойност на поръчките по време на финала възлиза на 32 лв.

Любимо време за любими ресторанти
Най-популярното време за поръчка на храна е по време на вечеря, като за самия финал са отчетени най-много поръчки в диапазона 18:00 – 21:00. По време на цялото първенство няколко вериги в големите градове на България са били сред фаворитите на феновете, а именно KFC, Fratelli и McDonald’s McDelivery във Варна, Сандвичарницата в Стара Загора, Brunch Box, Leo’s Pizza & Trattoria и Insomnia Pizza в София, Sendy - Pizza, Duner & Chicken в Пловдив и La Flor Bar & Grill в Бургас.
 
Макар Европейското първенство по футбол вече да гледа към следващото си издание през 2028 година във Великобритания, то емоцията от добрата храна ще продължава да е мотивираща сила за българските фенове и извън сезона, благодарение на разнообразието от вкусови стилове, предлагани на Takeaway.com.

Обратно към всички новини от агенциите