Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Кои са идеалните междинни закуски за летния сезон?


3CON


Кои са идеалните междинни закуски за летния сезон?

Когато температурите се покачат, често забравяме колко е важно да се храним правилно, здравословно и балансирано. В разгара на почивките и развлечения, лесно се изкушаваме от бързи и не толкова здравословни храни. Идеалните летни закуски трябва да са леки и богати на хранителни вещества, за да поддържат тонуса ни по време на горещите дни.

От какво се нуждае тялото ни през лятото
През този сезон нашето тяло се нуждае от повече енергия заради увеличената активност и високите температури, които ускоряват метаболизма. През лятото губим повече течности и електролити поради увеличеното изпотяване. Хранителният ни избор трябва да бъде така насочен, че да подпомага хидратацията, без да претоварва организма с тежки или висококалорични ястия, а чрез междинните закуски да контролираме апетита, избягвайки по този начин преяждането по време на основните хранения, осигурявайки постоянен поток от енергия през целия ден.

Здравословен летен режим
Специално адаптирани към активния летен начин на живот са продуктите на гръцката марка Fedon. Например, гризините с мед и сусамова паста са не само вкусни, но и полезни. Благодарение на своето съдържание на здравословни мазнини и антиоксиданти от сусама, както и естествените захари от меда, които осигуряват бърз енергиен тласък.

Единствените на българския пазар хрупкави филийки от семена с киноа и рожков предоставят богата на фибри алтернатива на традиционния хляб. Киноата е известна с високото си съдържание на протеини и есенциални аминокиселини, които са в основата на поддържането на мускулна маса и обща физическа издръжливост.

Натуралните крутони за супи и салати, произведени по домашна рецепта, без добавени консерванти, оцветители и подобрители, са също отличен избор за лятото. Крутоните са изпечени на пещ и са подходящи за супи, салати и други ястия.

Рецепти за здравословно хранене
Fedon предоставя отлични възможности за креативност в кухнята. Ето няколко предложения как да включите техните продукти във вашето дневно меню:

Салата с гризини и лятна зеленчукова гарнитура: Смесете натрошени гризини с мед и сусамова паста със свежи листа спанак, рукола, нарязани чери домати и краставици. Добавете резени авокадо с дресинг от зехтин, балсамов оцет и малко лимонов сок за освежаващ летен вкус.

Крем супа с крутони: Пригответе освежаваща лятна крем супа, като смесите сезонни зеленчуци и зеленчуков бульон. Пасирайте до гладка консистенция и добавете пресни подправки на вкус. Сервирайте с натуралните крутони Fedon за хрупкав елемент.

Хрупкави брускети: В купа смесете нарязани на кубчета домати, малко ситно нарязан чесън, свеж босилек, сол и зехтин. Разпределете плънката върху хрупкавите филийки и поръсете с пресен босилек и пармезан преди сервиране.

Продуктите на Fedon са отличен избор за тези, които искат да се насладят на лятото, без да жертват своите здравословни навици. Те предлагат идеалното съчетание на вкус и практичност, което прави храненето в движение лесно и удовлетворяващо.

Обратно към всички новини от агенциите