Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

По-висока ставка за топъл обяд в община Минерални бани


PReporters


По-висока ставка за топъл обяд в община Минерални бани

От 01.07.2024 г. ще се изплаща по-висока ставка за топъл обяд, предоставян от община Минерални бани по проект по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ 2021 – 2027, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Стойността на една порция се увеличава на 3,64 лв. от 3,20 лв. след отчитане на инфлационните процеси съгласно правилата на Програмата. 

Община Минерални бани подписа Допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по проект „Топъл обяд в община Минерални бани“. Припомняме, че от безплатен обяд към момента се възползват 500 жители на община Минерални бани, като предоставянето на топла храна, която включва супа, основно ястие и поне веднъж седмично десерт ще продължи до 30.09.2025 г. Целеви групи лица, които могат да получават безплатен топъл обяд са: 

Лица и семейства без доходи или с ниски доходи под линията на бедност

Лица – обект на социално подпомагане, с установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности

Лица с ниски доходи и здравословни ограничения, със затруднено самообслужване или с трайни увреждания, за които няма асистент по механизма „лична помощ“

Лица, които поради инцидентни обстоятелства са в уязвима ситуация и са с установена нужда от такова подпомагане 

Скитащи и бездомни лица

Документи за включване в списъка за предоставяне на „Топъл обяд“ се подават на място в Общинска администрация Минерални бани, село Минерални бани, бул. „Васил Левски“ № 3.

Обратно към всички новини от агенциите