Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Има ли връзка между атлантите и цивилизацията от “Змийския град”


PR Sales


Има ли връзка между атлантите и цивилизацията от “Змийския град”

Каква е цивилизацията, създала “Змийския град” край село Сърница и има ли тя аналог по нашите земи. Едно може да се каже, че нейните наследници са траките, които продължили да използват нейните култови съоръжения за свои цели. Това каза проф. Бойко Рангелов от Минно-геоложкия университет в София.

Има най-различни хипотези за тази цивилизация, някои от тях са по-абстрактни, по фантасмагорични дори ако искате, някои изотерични може би, но във всеки случай това, което може да се спомене за възраст от порядъка на 20 000 години, директно води към алюзията за въздействие на атлантите. Атлантите, за които по нашите земи, като че ли напоследък се намират все повече доказателства. Ще се върнем на Варненското халколитно златно съкровище. Появява се отникъде, от изневиделица една цивилизация около 6 000 години отсега назад във времето, която владее до съвършенство обработката на злато и след около 200 години, това е точно документирано по броя на гробовете, и изчезват абсолютно по неведом начин. Къде отиват, защо, никой не знае, но те наистина според някои изследователи имат познания в областта на геометрията и математиката, които се появяват няколко хиляди години по-късно. Там има технологии на обработка на златото, а по-интересното е начина на изработка. Как така са били в състояние да позлатят керамика. Това не е никак просто, при това го правят толкова устойчиво, че тя се е запазила няколко хилядолетия в първоначалния си вид. И не само това, формите на тези рисунки не приличат на нищо познато. Откъде им е дошло на ум така да украсят своята паница, която е артефакт, нещо, което държим в ръцете си днес, никой не може да ни каже.

Нека не подминаваме факта, че в района на Минерални бани също се е добивало злато. Древните рудници тук са били използвани от римляните, които дори изградили система от крепости за да ги охраняват. Но тези рудници не са тяхно достояние, те са били използвани преди това от траките. Версията, че тези рудници са създадени още по-рано не е за отхвърляне, защото за никого не е тайна, кои са били първите, които са добивали злато на земята и това са анунаките.

Обратно към всички новини от агенциите