Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

Летните рецепти за вкусно айс кафе на Lavazza


Chapter 4


Летните рецепти за вкусно айс кафе на Lavazza

С повишаването на летните температури, Lavazza – популярната италианска компания с наследство от близо 130 години майсторство в производството на кафе, споделя своите любими рецепти за айс кафе за едно прекрасно лято. Специално разработените рецепти за айс кафе, студен извлек и смути с айс кафе предлагат перфектното съчетание от традиция, иновация и освежаване, за да поддържат любителите на кафето охладени през целия сезон. 

 

Айс кафе „Саленто“: класика с обрат

Айс кафето е любима напитка на базата на кафе, която съчетава богатия, интензивен аромат на кафе с освежаваща прохлада. Популярен вариант е айс кафе „Саленто“ – италианска адаптация на оригиналното „Café del Tiempo“ от Валенсия. Макар че тази освежаваща напитка е с корени в Испания, в италианския регион Саленто традицията е да се използва сироп от бадемово мляко, който прибавя уникален и сладък привкус. 

 

Рецепта:

1.       Изсипете неподсладено кафе във формички за лед и замразете.

2.       Поставете ледените кубчета кафе в чаша от 300 мл и добавете 250 мл мляко.

3.       Пригответе еспресо и разтворете сиропа от бадемово мляко в кафето.

4.       Във висока чаша изсипете еспресото върху кафето с лед и млякото и се насладете.

 

 

Студен извлек: Интензивно охлаждащо кафе

Студеното кафе предлага изискан и ароматен начин да се насладите на студена кафеена напитка. За разлика от стандартното айс кафе, което се приготвя горещо и след това се охлажда, студеният извлек от кафе представлява накисване на утайка от кафе в студена вода, което води до гладък и интензивен вкус.

 

Рецепта:

1.       Използвайте едро смлени кафеени зърна за най-добър интензитет на вкуса. Смесете една част кафе с шест части вода със стайна температура. Разбъркайте и оставете да се накисва за 12-16 часа, за предпочитане в хладилник.

2.       Разбъркайте внимателно и прецедете сместа през фуния, покрита с филтър, в друга кана. При необходимост, прецедете няколко пъти за по-бистра напитка.

3.       Разредете една част концентрат с две части вода. Сервирайте върху лед и добавете мляко и захар на вкус. Съхранявайте концентрата в хладилник до пет дни.

 

Смути с айс кафе Lavazza: кремообразно, комбинирано удоволствие 

Смутитата с айс кафе са идеални за тези, които обичат богатата текстура на млечен шейк, съчетана с ободряващия вкус на айс кафе. Само с няколко съставки и разнообразни добавки, тази рецепта може лесно да се приготви у дома.

 

Рецепта:

1.       Сварете силно кафе или еспресо и го охладете в хладилника.

2.       Поставете натрошен лед, мляко по избор, подсладител (сироп или мед) и еспресото в блендер. Блендирайте на пълна мощност до гладка текстура.

3.       Изсипете във висока чаша и допълнете с бита сметана и ароматизирани сиропи, по желание.

 

Lavazza кани ентусиастите на кафето да проучат тези освежаващи рецепти и да се насладят на прохладно лято, заредено с кофеин. С ангажимента на Lavazza към качеството и вкуса, тези напитки със студено кафе със сигурност ще станат фаворитите на сезона.

 

About Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот над 3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на своите пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. 

 

Тя е активна във всички бизнес сектори и оперира на 140 пазара, с 8 производствени предприятия в 5 държави и около 5 500 сътрудници по цял свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, които са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата. 

 

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе, до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността за изпреварване на времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане на по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

Обратно към всички новини от агенциите