Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

В ЕРАТА НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ LAVAZZA НИ НАПОМНЯ, ЧЕ УДОВОЛСТВИЕТО НИ ПРАВИ ХОРА


Chapter 4


В ЕРАТА НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ LAVAZZA НИ НАПОМНЯ, ЧЕ УДОВОЛСТВИЕТО НИ ПРАВИ ХОРА

Торино, 28 август 2024 г. – Зад една проста чаша кафе се крият различни неща за всеки от нас: бърза почивка, малък момент за презареждане, време за себе си или шанс да я споделим с хората, които обичаме. За Lavazza, най-емблематичната италианска марка за кафе, която е посветена на издигането и предефинирането на тази напитка от 1895 г. насам, кафето безспорно е синоним на удоволствието от приятната почивка.

В днешния динамичен свят няма по-добро време да говорим за удоволствието. Животът ни става все по-забързан всеки ден и постоянно чуваме за невероятния напредък в сферата на изкуствения интелект (ИИ). Докато технологиите се развиват, за да ни подкрепят, важно е да помним какво ни прави уникални хора: способността да чувстваме и да се наслаждаваме на удоволствията от живота.

Тук се намесва Lavazza, възхвалявайки същността на човешкия опит. Марката постига тази цел с лека, весела и вълнуваща история, залегнала в новата им кампания.

Героят на филма е Луиджи, разумен малък робот, който сервира прясно сварено кафе. Всеки ден Луиджи става свидетел на реакциите на чисто удоволствие, които изпитват неговите човешки колеги, когато пият своите кафета Lavazza, докато не развие тайната си мечта да го опита и той. Ще успее ли един робот да изживее това, което чувстват хората?

Кампанията включва най-остроумното холивудско дуо: Стив Карел и Джон Красински. Двамата актьори внасят целия си хумор и чар в историята, общувайки и забавлявайки се с Луиджи в множество епизоди и разнообразно съдържание, което ще бъде разпространено в различни медийни канали и страни.

„Днес Lavazza разкрива ново стратегическо послание, което потвърждава корпоративната еволюция към една наистина глобална марка с италиански корени. Това позициониране е допълнително подчертано от участието на двама емблематични артисти в рамките на кампанията“, заявява Карло Колпо, групов директор „Маркетингови комуникации“ директор „За дома“ в Lavazza Group. „С кампанията „Удоволствието ни прави хора“ Lavazza издига комуникацията на марката на следващото ниво. Нашият разказ изследва актуална тема, използвайки поетичен разказ, пропит с нежно чувство за хумор, предназначен да ангажира, забавлява и провокира нашата публика. Тази нова платформа празнува удоволствието от човешкото изживяване, намирайки наслада дори в най-простите моменти – като изживяването от чаша кафе. Създадена да резонира с глобалната публика, кампанията демонстрира авангарден стил на анимация. В сърцето й е Луиджи, чисто нов герой, напомнящ ранните рекламни икони на Lavazza като Кабалеро и Карменсита от емблематичната италианска епоха на Каросело през 60-те години на миналия век.“

Специално направен кавър на вечната класика „Que sera, sera“ действа като свързващ мотив през цялата кампания: текстовете и известната мелодия резонират с разказа на основния филм, създавайки интересен контраст с остроумния и ироничен тон на много от материалите.

„Удоволствието ни прави хора“ („Pleasure Make Us Human“) ще допринесе за препозиционирането на Lavazza в световен мащаб. Чрез множество разнообразни материали, включително 90-секунден въвеждащ филм в дълъг формат, последван от различни части, кампанията ще бъде излъчвана в ефира и социалните платформи.

В България кампанията е видима в YouTube канала на Lavazza (Lavazza - Pleasure makes us human. (youtube.com)) и ще бъде в цялата мрежа на Cinema City през октомври/ноември 2024 г.

 

Lavazza Group

Lavazza, основана в Торино през 1895 г., е собственост на семейство Lavazza от четири поколения. Днес Групата е един от водещите играчи на глобалната кафе сцена с оборот над 3 милиарда евро и портфолио от топ марки, които водят на своите пазари, като Lavazza, Carte Noire, Merrild и Kicking Horse. 

Тя е активна във всички бизнес сектори и оперира на 140 пазара, с 8 производствени предприятия в 5 държави и около 5 500 сътрудници по цял свят. Глобалното присъствие на Групата е резултат от над 125 години растеж и повече от 30 милиарда чаши кафе Lavazza, произвеждани всяка година, които са свидетелство за забележителна история на успеха, с цел да продължи да предлага възможно най-доброто кафе във всички форми, като се фокусира върху всеки аспект от веригата за доставки, от избора на суровината до продукта в чашата. 

Lavazza Group прави революция в културата на кафето, като инвестира непрекъснато в научноизследователска и развойна дейност: от интуицията, белязала най-ранния успех на компанията - сместа кафе, до разработването на иновативни решения за опаковане; от първото еспресо, отпито в космоса, до десетките индустриални патенти. Способността за изпреварване на времето се отразява и във фокуса върху устойчивостта - икономическа, социална и екологична - която винаги е била еталон за насочване на корпоративните стратегии. „Събуждане на по-добър свят всяка сутрин“ е корпоративната цел на Lavazza Group с цел създаване на устойчива стойност за акционерите, сътрудниците, потребителите и общностите, в които работи, съчетавайки конкурентоспособност със социална и екологична отговорност.

Обратно към всички новини от агенциите