Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Профил

IWG постигна рекорден ръст и надхвърли 2 милиарда долара приходи за първата половина на 2024 г.


Chapter 4


IWG постигна рекорден ръст и надхвърли 2 милиарда долара приходи за първата половина на 2024 г.

16.09.2024 г. - International Workplace Group (IWG), световен лидер в областта на гъвкавите работни пространства, отчете рекордни финансови резултати за първата половина на 2024 г., дължащи се на нарастващото търсене на хибридни работни решения. Компанията обяви приходи в размер на 2,1 млрд. долара (1,65 млрд. паунда), които отразяват 2% ръст, тъй като компаниите по целия свят търсят все по-активно гъвкави условия на труд.

„Първата половина на 2024 г. доведе до стабилен ръст на приходите от отворени центрове спрямо миналата година“, каза главният изпълнителен директор Марк Диксън. „Ние изпълняваме плана си за растеж с минимален капитал; запазва се високата активност на новите сделки и, което е още по-важно - на отварянията, и сме щастливи да се върнем към положителни печалби. Оставаме ангажирани с нашата стратегия за разширяване на покритието на мрежата ни и осигуряване на страхотен работен ден на нашите клиенти."

В допълнение към постигнатите високи резултати по отношение на приходите IWG отчита 13% увеличение на оперативна печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA), която е нараснала до 274 млн. долара (215 млн. паунда). Този ръст е допълнително подчертан от 19% увеличение на подписаните договори за работни пространства на годишна база, като в края на първото полугодие има 154 000 отворени и още 151 000 пространства, които предстои да бъдат отворени. Тези данни предполагат продължаващо силно търсене на гъвкави офис площи през следващите месеци.

Компанията също така отчете стабилно генериране на парични потоци в размер на 118 млн. щатски долара, което доведе до значително намаляване на нетния дълг, който сега възлиза на 768 млн. щатски долара (601 млн. паунда), в сравнение с 835 млн. щатски долара (654 млн. паунда) през първата половина на 2023 г. IWG предвижда по-нататъшно намаляване на дълга през 2024 г., като целта е да се постигне съотношение на нетния финансов дълг към EBITDA от 1,0x.

В перспектива IWG продължава да се фокусира върху разширяването на мрежата си, подобряването на ефективността и поддържане на удовлетвореността на клиентите и партньорите в различните направления. Главният изпълнителен директор Марк Диксън изрази увереност в посоката на IWG, като подчерта нейния ангажимент да отговори на нарастващото глобално търсене на гъвкави работни пространства. 

Обратно към всички новини от агенциите