Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Новият епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“ е посветен на асертивната комуникация


d:istinkt


Новият епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“ е посветен на асертивната комуникация

Четвъртият епизод от успешната образователна видеопоредица „Уменията на 21-ви век“ на Лидл България вече е достъпен в YouTube канала на компанията. Той е посветен на асертивната комуникация. Гости на водещите Алекс&Алекс са експертите с дългогодишен опит в обучение за развиване на личностни умения Елена Алтимирска и Здравко Димитров.

Асертивната комуникация е умение, което помага на човек да заявява и аргументира ясно своята позиция, така че да бъде разбран от другия участник в общуването, без той да усеща заплаха или конфронтация.  За да изгради това умение е необходимо човек да овладее различни компетентности – емпатия, търпение, самонаблюдение, а не на последно място и правилен и ясен изказ. 

В подкаста експертите разкриват какво означава да познаваш себе си и да умееш да управляваш своето поведение в различни ситуации, както и как човек да изгради увереност, за да отстоява позицията си по подходящ начин и без притеснение, да умее дори да критикува, но без да засяга събеседника си.   Разглеждат се и темите за виртуалното и реалното общуване на поколението Z, комуникацията между родители и деца и предаването на нагласи от по-възрастните към младите, кенсъл културата и общуването с хора,  чието поведение и ценности са различни от нашите.

„Хората, с които ни е най-трудно да общуваме, са най-добрите учители. Въпросът е дали имаме мъдростта да се вгледаме в себе си чрез тях и да извлечем ценна информация за самите себе си.“ – споделя Елена Алтимирска, доктор по организационна психология. А Здравко Димитров, експерт „Развитие и ангажираност“ в Лидл България, допълва, че е много важен начинът, по който се дава обратна връзка: „Обратната връзка е подарък, но трябва да е правилно пакетиран.“

Образователният видеокаст на Лидл България се радва на изключително голям интерес. Първите три епизода на поредицата събраха над 137 хиляди гледания за няколко месеца. 

Повече информация за видеокаста “Уменията на 21 век“, водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на кариерната страница на Лидл България.

Епизодите от видеокаста „Уменията на 21 век“ са достъпни безплатно в каналите на Лидл България в You Tube.

 

Обратно към всички новини от агенциите