Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Стартира първата българска информационна платформа за подсладителите - e-sladko.info


Chapter 4


Стартира първата българска информационна платформа за подсладителите - e-sladko.info

По време на XI-тото издание на Националната конференция по хранене, организирана от Дружеството по хранене и диететика в град София, официално бе лансирана първата в България информационна платформа за подсладителите - e-sladko.info. Г-жа Елисавета Котова, Председател на Национална асоциация на децата с диабет, представи платформата пред гостите на конференцията и разясни ролята на подсладителите в балансираното хранене. 

Платформата e-sladko.info предоставя надеждна, актуална и достоверна информация за подсладителите, насочена към подобряване на разбирането за тяхната структура, приложение и ефекти. Разработването и поддържането на платформата е осъществено в партньорство с Национална асоциация на децата с диабет и с подкрепата на водещи експерти в областта.

„Създаването на платформата e-sladko.info е от съществено значение за повишаване на информираността на обществото относно подсладителите. Вярвам, че предоставянето на достъп до научно обоснована информация ще помогне на хората да направят информирани избори за своето здраве и хранене.“, сподели г-жа Котова. 

Информираността и разбирането на ролята и приложението на подсладителите в ежедневието са от съществено значение за всеки човек. В условията на нарастващо внимание към здравословното хранене и управление на теглото, познанията за подсладителите могат да помогнат на хората да правят по-информирани и здравословни избори. Платформата e-sladko.info цели да предостави необходимата обща информация, която да подпомага потребителите в разбирането и използването на подсладителите по безопасен и ефективен начин.

Изразяваме нашата искрена благодарност към всички партньорски организации и експерти, които допринасят за проверката и валидирането на съдържанието на сайта. Тяхната експертиза и професионализъм са от съществено значение за успеха на този проект.

За допълнителна информация и актуални новини, моля посетете нашия уебсайт на e-sladko.info.

Обратно към всички новини от агенциите