Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Публикувана е сравнителна таблица с характеристики между ERP системите: Odoo Enterprise и Oracle NetSuite


Ентърпрайс Солюшънс ООД


Публикувана е сравнителна таблица с характеристики между ERP системите: Odoo Enterprise и Oracle NetSuite

В тази сравнителна представяме най-важните функции в десет отделни категории, а именно: Счетоводство и Финанси, Покупки, Продажби, Управление на взаимоотношенията с клиенти, Маркетинг, Управление на складове, Производство, Услуги и Проекти, Човешки ресурси и Производителност. Тези категории обхващат почти всичко, от което едно малко/средно предприятие обикновено се нуждае, за да управлява и развива своите бизнес процеси. Microsoft Dynamics NAV и Odoo разполагат със собствени магазини за приложения, където се предлагат допълнителни приложения от трети страни, разработени от техни партньори. Тъй като тези модули обаче се заплащат допълнително (лицензионни такси и/или услуги по внедряване), в нашия анализ сме взели под внимание само тези функции, които са включени в стандартния пакет.

Odoo ERP (известно още като TinyERP) е създаденo през 2005 г. в Белгия. С над 82 напълно интегрирани бизнес приложения и хиляди модули, софтуерът с отворен код покрива почти всеки сектор независимо от големината на компанията, което го превръща в значим играч на пазара. Приложението има над 20 000 изтегляния на ден, което го прави най-инсталираният пакет от приложения и пряк конкурент на компании като Microsoft, NetSuite, Shopify и PrestaShop. Днес Odoo предоставя пълен набор от инструменти за управление на бизнеса и се предлага в три различни варианта: Community, Enterprise и Online. Community-версията е напълно безплатна и може да бъде свободно изтеглена. Enterprise-версията предлага значително по-разширени функции, но се предлага срещу годишна такса. И накрая, Online-версията предлага същите функции като Enterprise, но се съхранява в облака и потребителите заплащат такса на месечна база. През 2022 г. Odoo S.A. премина към по-опростена ценова политика, която осигурява достъп до всяко приложение на Odoo срещу единична такса „на потребител“.

NetSuite е основана през 1998 г. като NetLedger, счетоводен софтуер, хостван в облак. Оттогава той извървя дълъг път и се превърна в пълен набор от бизнес софтуерни приложения. Верен на името си, NetSuite е достъпен изключително през облака. NetSuite използва модулна структура, като всяко внедряване се състои от селекция от неговите основни модули или „приложения“. NetSuite е интегрирано решение за средни и корпоративни организации и предлага предварително конфигурирани „пакети“ от приложения, които да отговарят на нуждите на различни пазарни сегменти. NetSuite разделя своя софтуер за управление на бизнеса на четири продукта: NetSuite ERP за финанси, складови наличности и верига от доставки; NetSuite CRM за продажби и маркетинг; NetSuite Commerce за уеб и продажби; и NetSuite PSA за управление на проекти. Различните части на системата могат да бъдат закупени отделно, което дава известна гъвкавост на клиента. NetSuite също така предоставя версия на своя софтуер за наднационални организации, наречена OneWorld, която предлага четирите горепосочени услуги с допълнителни функции за мултинационални компании, включително управление на множество дъщерни дружества, множество валути, множество счетоводни стандарти и данъчни изисквания. За да бъде справедливо сравнението между характеристиките на всеки отделен софтуер, сме взели под внимание целия интегриран пакет от продукти на Netsuite (ERP, CRM, Commerce и PSA).

Повече от Ентърпрайс Солюшънс: Odoo Enterprise спрямо Oracle NetSuite

Обратно към всички новини от агенциите