Безплатни ПРЕССЪОБЩЕНИЯ И НОВИНИ ОТ АГЕНЦИИТЕ И КОМПАНИИТЕ

Новини от агенциите

Български ученици завладяха престижния форум в Южна Корея


Chapter 4


Български ученици завладяха престижния форум в Южна Корея

Тазгодишният популярен младежки форум в южнокорейския град Седжонг протече за първи път с българско участие. Учениците Илина Николова (13 г.) и Атанас Карабойчев (14 г.) от Училище по математика „Питагор“ бяха избрани чрез прецизен подбор, след като училището получи специална покана за участие в международното събитие от Sejong City Office of Education.

„Младежки Форум - Седжонг“ се проведе от 15 до 18 юли 2024 г., а характерно за всяко негово издание е, че става притегателен център на младежи от различни точки на света, вълнуващи се от актуалните екологични проблеми на съвременния свят.

Събитието се проведе под мотото „Вашите действия са значими: Търсене на практически решения за опазване на морските екосистеми” и предостави на участващите младежи неповторимата възможност да споделят идеите си за опазване на околната среда и създаване на устойчиво бъдеще.

Близо 100 участници от 13 държави бяха разделени в 9 групи, в които се проведоха дискусии на вълнуващи теми. В динамичната програма бяха включени и посещения на различни училища в административната столица Седжонг. Нашите представители взеха дейно участие във всички мероприятия и достойно представиха държавата ни и Училище по математика „Питагор“, благодарение на което от Училището за надарени деца в Седжонг проявиха интерес към разработването на съвместни проекти в областта на математиката с нашето училище.

„Много съм щастлив, че получих шанса да отида на такова изумително място и че вече имам незабравими и невероятни приятели от цял свят! Да опазвам природата се превърна в моя лична мисия“, сподели Атанас Карабойчев след завръщането си. А според Илина Николова „това е един съвсем различен от нашия свят, всички са много добри, любезни и внимателни“ и не скрива, че с радост би се завърнала там отново.

 

За форума:

SYF Sejong е престижна платформа, която събира активни младежи от цял свят за обмен на опит и разширяване на познанията относно опазването на околната среда. Форумът се фокусира върху действия, които допринасят за създаването на по-добро бъдеще.

В четвъртото си издание тази година темата на събитието беше „Живот под водата,“ като акцентът беше върху практически решения за опазване на морската среда. SYF Sejong предостави на младежите възможност да придобият умения за оказване на положително въздействие върху природата, да развият емпатия и да бъдат полезни с действията си. Мотото на платформата беше: „Вашите действия имат значение“ подчерта важността на активното участие в запазването на нашите океани, морски живот и цялостното равновесие на планетата.

https://sejongyouthforum.kr/

Обратно към всички новини от агенциите